Er der fejl eller mangler på siden? Så skriv gerne til hacker(snabel-a)matfystutor.dk

MATLAB

Fra Hackerwiki
Version fra 5. jun. 2021, 11:57 af BigMag69 (diskussion | bidrag) BigMag69 (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

MATLAB er de fysikstuderendes yndlingsværktøj til nummeriske beregninger, herunder databehandling og simulering. Mange fysikstuderende møder allerede programmet i starten af deres uddannelse, selvom en officiel introduktion først gennemgåes i faget nummerisk fysik. Som studerende på AU har du fri adgang til programmet, du skal bare følge Installations guiden.

Programmet kan køre på både Windows, Linux og Mac.

Du kan desuden finde en udførlig guide til hvordan MATLAB anvendes på deres egen hjemmeside her. Linket fører til en dokumentationen for MATLAB, og stort set alt kan findes der.

MATLAB er ikke open source, så såfremt du ønsker adgang til programmet efter studiet, må du selv betale for det. Dog findes gratis versionen Octave også, som kan stort set det samme.

Hvad kan MATLAB

Fysikere op AU finder hurtigt ud af, at MatLab kan bruges til at regne og til at lave databehandling, samt lave scripts til at gøre databehandling lettere. Men MatLab kan meget mere end det. I MatLab kan man også skrive objekt orienteret kode, lave grafik og man kan lave stand-alone apps. Derudover supporter MatLab brugen af hardware så som webcams, Arduinos og Raspberry Pies, hvis man ønsker at kode til dem.

Figurer i MATLAB

Selvom MATLAB kan plotte figurer er disse typisk ikke særligt pæne. Det kan derfor anbefales at anvende gnuplot eller pyxplot til at plotte figurer der skal indgå i rapporter. Husk altid at anvende vektorgrafik til dine figurer, ellers kan de skaleres forkert eller se pixelerede ud når de indsættes i LaTeX.

Hvis koden bliver langsom

MATLAB er et intuitivt og simpel programmeringssprog, men der er ulemper. MATLAB gemmer nemlig alle sine variable af typen "double", hvilket optager meget plads ved f.eks. løkker. Dette kan medføre at ens kode bliver langsom. Hvis koden bliver for langsom kan man overveje at skifte til et andet sprog, f.eks C eller Python. Dog findes der også en guide med tips og tricks til at lave en hurtigere kode her.

Hjælp til MATLAB

MathWorks har en omstændig dokumentation på deres egen hjemmeside. Derudover er stack Overflow som altid din ven.

linuxapp.au.dk

Du kan også bruge linuxapp-serveren hvor MATLAB er installeret.